VINA

SANGRIA Rose 0.187210 RSD
SANGRIA White 0.187210 RSD
SOMERSBY 0.33210 RSD
CHARDONNEY 0.187230 RSD
ROSE 0.187230 RSD
VRANAC 0.187230 RSD
MALČA Vino za dvoje 0.375280 RSD
Tags,

VINA

SANGRIA

Sangrija se sprema po sopstvenim afinitetima i želji, a servira iz bokala, obavezno dobro rashlađena uz nezaobilazno iseckano voće. Crveno, a letnje!

SOMERSBY

Somersby nije pivo, iako ga mnogi stavljaju u tu kategoriju. Čak se i po trafikama u našoj zemlji može naći u frižiderima pored Tuborga i Heinekena.

Somersby spada u kategoriju cidera, koja je posebna vrsta alkoholnih pića dobijena fermentacijom soka od jabuke. Sadrži jabučno vino i sok od jabuke, šećer i prirodne arome kojima se postiže izbalansirana slatkoća i potpuni osvežavajući ukus. Ima samo 4,7 posto alkohola i poslužuje se rashlađen u čaši s mnogo leda, što se u našoj zemlji uopšte ne praktikuje.

CHARDONNEY

Šardone (franc. Chardonnay) je sorta belog grožđa koja je jedna od najtraženijih na svetu. Bolje uspeva na siromašnijem zemljištu, ali se prilagođava i drugim tipovima. Daje male grozdove tanke kože. Rano cveta i zri. Vodi poreklo iz Burgundije u Francuskoj, a danas je zastupljeno u vinogradima širom sveta. Najbolje uspeva na krečnjaku i kredi. Ukus Šardonea podseća na jabuku, dinje i ananas.

ROSE

Proizvedeno od samotoka crnih sorti grožđa. Skladno vino, svetloružičaste boje, prijatnog muskatnog mirisa.  Boemski opis: Lepršavo, rumeno, zdravo i mirišljavo. Od ovog vina čula trepere i budi se ljubav.

VRANAC

Suvo vino, laganijeg karaktera. Vino ima diskretan sortni miris, izuzetnu strukturu boje koju ova sorta grožđa inače daje. Vino prosečne ekstrakcije i nežne taninske strukture može se konzumirati uz biftek a može i uz kolače.