LIMUNADE

Dakle, ukoliko tražite ukusan osvežavajući napitak koji je dobar za vaše zdravlje, čista limunada, bez dodatog šećera ili drugih zaslađivača, je pravi izbor posebno u vrelim letnjim danima kada nam je osveženje preko potrebno.
MOJITO180 RSD
JAGODA180 RSD
LUBENICA180 RSD
Tags,

LIMUNADE SA UKUSIMA

Domaća limunada, deluje pozitivno na vaše zdravlje i pruža vam neophodnu energiju.

Pored toga što je limun jak antioksidans i odličan je u borbi protiv slobodnih radikala, istraživanja su pokazala da konzumiranje limunovog soka pomešanog sa puno većom količinom vode (oko 2 litre), dovodi do smanjenja mogućnosti javljanja bubrežnog kamenca, zahvaljujući citrusnoj kiselini limuna.

Konzumiranje limunade je odličan način da očistite svoje telo i ojačate njegove prirodne mehanizme odbrane (imunitet). Limunada je, takođe, bogata kalijumom koji je veoma bitan za zdravlje kardiovaskularnog sistema i moždanih funkcija.

Ovaj osvežavajući napitak bogat je vitaminom C, gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i antioksidansima. Uprkos tome što je kiseo, limun alkališe vaše telo i pomaže u vraćanju pH ravnoteže.

Jedna čaša limunade (čaša od 2 dcl), bez prisustva šećera ima oko 80 kcal, ima oko 20 grama ugljenih hidrata, vrlo malo proteina (manje od 1 grama) i zanemarivo malu količinu masti (manje 0,05 grama). Svakim dodavanjem običnog kuhinjskog šećera (saharoze) povećavamo i energetsku vrednost limunade.