KUVANO VINO

Dva savršena zadovoljstva u jednoj čaši toplog lekovitog napitka! Najbolji napitak u sezoni gripa i dosadnih prehlada!!! Ovaj topli zimski napitak greje i dušu i telo. Ne samo što ćete se zaštiti od virusa već ćete popraviti krvnu sliku. Čak i ukoliko niste prehlađeni naša topla preporuka je uživanje uz ove predivne lekovite arome.
KUVANO VINO210 RSD
Tags, , ,

KUVANO VINO

Neka vaš izbor zimi bude kuvano vino kao lek za prehladu u grlobolju. Ovaj topli zimski napitak greje i dušu i telo. Ne samo što ćete se zaštiti od virusa vec ćete popraviti krvnu sliku. A ujedno i opustiti umorne mišiće i nerve posle napornog dana. A začini koje ste dodali delovaće na vaš organizam antibakterijski i antifugalno.

Čak i ukoliko niste prehlađeni naša topla preporuka je uživanje uz ove predivne lekovite arome.

Lekoviti sastav kuvanog vina

Vino se sastoji od preko čak 600 različitih hemijskih jedinjenja. Ono se dobija fermentacijom soka, uglavnom od grožđa. O ovom opojnom napitku postoji i čitava nauka koja se naziva enologija. Kuvano vino kao lek je na dobrom glasu najviše zbog polifenola. To su hemijska jedinjenja izuzetnog antioksidativnog dejstva koji su višestruko korisna za naš organizam. Oni povoljno utiču na kardiovaskularni sistem i jačaju srce i krvne sudove. Takođe, oni potpomažu cirkulaciju krvi kroz mozak i poboljšavaju pamćenje.

Polifenoli takodje regulišu nivo glukoze u krvi te se konzumacija preporučuje i kod obolelih od dijabetesa. Flavonoidi iz vina čuvaju srce i krvne sudove, smanjuju rizik od srčanih oboljenja ali i nivo loseg holesterola u krvi. Takođe, umanjuje se i rizik od pojave tromba u krvi. Ovaj čudotvorni sok od grožđa ima tu sposobnost da razređuje krv. Resveratrol koji sadrži ima antikancerogeno dejstvo. Sprečava rast tumorskih ćelija i deluje preventivno na nastanak malignih oboljenja. Posebno se preporučuje kada je u pitanju rak jajnika. Istraživanja su pokazala da se šanse za oboljenje smanjuju čak i za 50 odsto. Takođe sadrži vitamine A, B i C i čak 13 minerala. A važno je i da napomenemo da vitamin B iz vina ne nestaje starenjem.