HOT ESPRESSO

BERRY CARAMEL ORANGE Espresso (ital. esˈprɛsso) je kafa italijanskog porijekla, skuvanog prisiljavanjem male količine gotovo kipuće vode pod pritiskom kroz sitno mlevena zrna kafe. Espresso je uglavnom jači od kafe koja se kuva drugim metodama, ima veću koncentraciju suspendovanih i rastvorenih čvrstih materija, i ima kremu na vrhu.
HOT ESPRESSO150 RSD
Tags, ,

HOT ESPRESSO SA UKUSIMA

  • BERRY
  • CARAMEL
  • ORANGE

Espresso (ital. esˈprɛsso) je kafa italijanskog porijekla, skuvanog prisiljavanjem male količine gotovo kipuće vode pod pritiskom kroz sitno mlevena zrna kafe. Espresso je uglavnom jači od kafe koja se kuva drugim metodama, ima veću koncentraciju suspendovanih i rastvorenih čvrstih materija, i ima kremu na vrhu.

Kao rezultat ovog procesa pod pritiskom, arome i hemikalije u tipičnoj šoljici espressa su veoma koncentrisane. Espresso je takođe osnova za druga pića kao što su coffee latte, cappuccino, macchiato, mocha ili Americano.

Espresso ima više kofeina po jedinici volumena od većine napitaka kafe, ali pošto je uobičajena veličina serviranja mnogo manja, ukupan sadržaj kofeina je manji od šolje standardne kafe, u suprotnosti sa uobičajenim verovanjem. Iako je stvarni sadržaj kofeina u bilo kom napitku kafe različit po veličini, poreklu kafe, metodu pečenja i drugim faktorima, sadržaj kofeina u tipičnom obroku espressa u odnosu na kap po kap je 120 do 170 mg naspram 150 do 200 mg.