HOT CHOCOLATE

Pretvara zimu u magično doba! Prava čarolija zime ne može da se zamisli bez mirisne tople čokolade. Malo je onih koji ne vole čokoladu, u bilo kom njenom obliku, ali isto tako je malo onih koji znaju koliko ona može biti zdrava, pogotovo kao slatki, topli napitak.
BELA200 RSD
CRNA160 RSD
LEŠNIK170 RSD
Tags, ,

TOPLA ČOKOLADA

BELA , CRNA i LEŠNIK

Topla čokolada je zagrejano bezalkoholno piće čiji su uobičajeni sastojci čokolada, koja se dodaje u istopljenom obliku, toplo mleko ili voda, i šećer. Tečna čokolada je slična toploj čokoladi, ali se pravi samo od istopljene čokolade ili čokoladne paste a ne od praha rastvorljivog u vodi.

Malo je onih koji ne vole čokoladu, u bilo kom njenom obliku, ali isto tako je malo onih koji znaju koliko ona može biti zdrava, pogotovo kao slatki, topli napitak.

1. Jača mozak

Topla čokolada je kao čarobni napitak za mozak. On pomaže boljem dotokukiseonika do mozga pa mu na taj način povećava snagu. Za bolje pamćenje dve šolje tople čokolade na dan su dovoljne, a pored toga, tako će vam se i raspoloženje popraviti.

2. Topla čokolada kao antioksidans

Poznato je da je zeleni čaj jedan od boljih antioksidansa, ali pored toga i vino ima istu funkciju. Međutim, čokolada je još efikasnija pogotovo kada je ugrejana, jer na većoj temperaturi čokolada oslobaša još više antioksidanasa.

3. Toplom čokoladom protiv stresa

Čokolada najbolje podiže raspoloženje jer ona utiče na lučenje “hormona sreće” – endorfina, pa se konzumacijom (tople) čokolade može izbeći depresija i anksioznost. Međutim, topla čokolada sadrži šećer koji nije dobar za zdravlje, ali je zato gorka topla čokolada spas, pa na taj način možete, bez negativnih uticaja, da u potupnosti iskoristite prednosti ovog napitka.

4. Pomoć za arterije

Topla čokolada spušta pritisak i čuva srce
Spuštanjem krvnog pritiska čuvaju se krvni sudovi i smanjuje se rizik od bolesti srca, a u svemu tome vam može pomoći topla čokolada. Redovna konzmacija ovog napitka pomoćiće vam i u sprečavanju srčanih bolesti.

5. Čokoladna dijeta

Slatka dijeta je san snova svih onih koji zbog viška kilograma moraju da paze na ishranu. Topla čokolada može sadržati vrlo mali broj kalorija i na taj način pomoći u smanjenju kilograma. Uživajući u ovom slatkom napitku sa malo kalorija zasitićete se i ubzo nećete imati želju za nekim visokokaloričnim namiricama kao što su torte, krofne ili testo.

Read more http://fakulteti.edukacija.rs/zdravlje/topla-cokolada-kao-lek